Estragonen i denne sauce giver en så karakteristisk smag, at det ikke er muligt at erstatte den med nogen anden krydderurt. Giver 2¼ dl
# Ingredienser
6 kviste estragon og
kørvel, hakket
2-3 hvide peberkorn,
knust
1 spsk hakket
skalotteløg
2 spsk
estragoneddike
½ dl tør hvidvin
(gerne rigeligt)
3 store æggeblommer
1 spsk vand
225 g usaltet smør,
blødgjort
nogle få dråber
citronsaft
havsalt efter smag
et drys cayennepeber
* Tilberedning
1 Kom halvdelen af
krydderurterne, peberkornene, eddiken og hvidvinen i en gryde.
Bring det i kog og
reducer blandingen til ca. 2 spsk.
2 Pisk æggeblommerne
med vand og tilsæt dem til den reducerede væske.
Sæt gryden oven i en
større gryde varmt, ikke kogende, vand.
Pisk til blandingen
er let og luftig.
3 Tilsæt smørret med
1 spsk ad gangen og pisk indtil saucen er blevet tyk.
Smag til med
citronsaft, salt og cayennepeber. Server varm.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------