Logo

BBQ-sauce Hickory-røget

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

BBQ-sauce Hickory-røget

 

Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste dip, mayo, saucer, marinader, glaseringer, salsaer, rubs og opskrifter. Tjek det selv ud her

 

Portion: ca 1 liter. Forberedelse: 30 min og 30 min til iblødsætning af rygeflis. Tilberedning: 30 min.

Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C.

Udstyr: 3 håndfulde hickory-rygeflis, ovn- og grillfast fad med lave sider

 

# Ingredienser

5 dl tomatpuré

450 g mørk farin

8 spsk æblemos

7 spsk æblecidereddike

2 spsk sojasauce

2 spsk Worcestershire Sauce

1 spsk dijonsennep

1½ tsk salt

½ tsk løgpulver

½ tsk hvidløgspulver

¼ tsk cayennepeber

¼ tsk sort peber

1 knivspids spidskommen

*

I køkkenet

1. Læg rygeflisen i blød i vand. Lad flisen stå i vand i mindst 30 minutter.

Hæld vandet fra inden brug.

2. Bland alle ingredienserne til saucen godt sammen i en skål.

Hæld blandingen i et grillfast fad med lave sider, så røgen nemmere kan nå overfladen.

 

Ved grillen

1. Klargør grillen til indirekte varme, ca. 180 °C.

Ved brug af kulgrill, anvend da briketter i en mængde, der svarer til omtrent 1/3 grillstarter.

2. Stil fadet med saucen midt på grillristen.

3. Læg en håndfuld af de vædede, drænede rygeflis ned til de tændte briketter, og luk låget.

Juster spjældet i låget, så det er halvt åbent – det øger mængden af røg inde i grillen.

4. Fjern låget fra grillen, når røgen har lagt sig.

Rør godt rundt i saucen.

Tilsæt herefter endnu en håndfuld røgflis, hvis røgsmagen skal være stærkere.

5. Luk låget, og lad saucen røge i 30 minutter.

Tilsæt evt. mere røgflis under processen, alt efter hvor stærk røgsmagen skal være.

Rør altid godt rundt i saucen, inden yderligere flis tilsættes briketterne.

 

Vær forsigtig, for røgsmagen bliver kraftigere, når saucen køler af.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.063 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her