Logo

BBQ-sauce Hickory-røget

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

BBQ-sauce Hickory-røget

 

Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste dip, mayo, saucer, marinader, glaseringer, salsaer, rubs og opskrifter. Tjek det selv ud her

 

Portion: ca 1 liter. Forberedelse: 30 min og 30 min til iblødsætning af rygeflis. Tilberedning: 30 min.

Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C.

Udstyr: 3 håndfulde hickory-rygeflis, ovn- og grillfast fad med lave sider

 

# Ingredienser

5 dl tomatpuré

450 g mørk farin

8 spsk æblemos

7 spsk æblecidereddike

2 spsk sojasauce

2 spsk Worcestershire Sauce

1 spsk dijonsennep

1½ tsk salt

½ tsk løgpulver

½ tsk hvidløgspulver

¼ tsk cayennepeber

¼ tsk sort peber

1 knivspids spidskommen

*

I køkkenet

1. Læg rygeflisen i blød i vand. Lad flisen stå i vand i mindst 30 minutter.

Hæld vandet fra inden brug.

2. Bland alle ingredienserne til saucen godt sammen i en skål.

Hæld blandingen i et grillfast fad med lave sider, så røgen nemmere kan nå overfladen.

 

Ved grillen

1. Klargør grillen til indirekte varme, ca. 180 °C.

Ved brug af kulgrill, anvend da briketter i en mængde, der svarer til omtrent 1/3 grillstarter.

2. Stil fadet med saucen midt på grillristen.

3. Læg en håndfuld af de vædede, drænede rygeflis ned til de tændte briketter, og luk låget.

Juster spjældet i låget, så det er halvt åbent – det øger mængden af røg inde i grillen.

4. Fjern låget fra grillen, når røgen har lagt sig.

Rør godt rundt i saucen.

Tilsæt herefter endnu en håndfuld røgflis, hvis røgsmagen skal være stærkere.

5. Luk låget, og lad saucen røge i 30 minutter.

Tilsæt evt. mere røgflis under processen, alt efter hvor stærk røgsmagen skal være.

Rør altid godt rundt i saucen, inden yderligere flis tilsættes briketterne.

 

Vær forsigtig, for røgsmagen bliver kraftigere, når saucen køler af.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.866 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her