Der findes mange forskellige opskrifter til sur-sød sauce. Denne her er især lækker til burgere, koteletter og ribben. Den er meget nem at lave og kan laves i en fart, især
hvis du bruger dåsetomater. Giver ca. 4½ dl
# Ingredienser
1 spsk olie
1 løg skåret i tynde
skiver
1 fed knust hvidløg
1 grøn peberfrugt
uden kerner og skåret i tynde strimler
1 dåse hakkede
tomater eller 450 g friske tomater, flåede og hakkede
4 spsk farin
1 tsk blandede
tørrede krydderurter
6 spsk vand
1 dåse ananasstykker
i saft (225 g)
4 spsk rødvinseddike
4 spsk lys sojasauce
2 spsk majsstivelse
havsalt og
friskkværnet sort peber efter smag
* Tilberedning
1 Varm olien op i en
gryde og tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt.
Lad det simre blidt
til grønsagerne er bløde, men ikke brune.
Rør efter behov, ca.
5 min.
2 Rør tomater,
farin, krydderurter og vand i.
3 Afdryp ananassen
og hæld saften ned i gryden.
4 Pisk eddike,
sojasauce og majsstivelse sammen og hæld det i saucen.
5 Bring blandingen i
kog under omrøring til saucen bliver tyk og skinnende.
Skru ned for varmen
og lad den simre blidt i 5 min.
6 Smag til med salt
og peber og hæld ananasstykkerne i.
Varm saucen op før
servering.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------