Krydret, krydret. krydret - det er den bedste måde til at
beskrive denne fiskeret. Du kan lave den så stærk eller mild som du ønsker det
ved at regulere mængden af stærk peber i opskriften.
Giver 6 portioner
# Ingredienser
6 havaborrefileter a 150-225 g
TIL JERK-MARINADEN
½ dl hvidvinseddike
skallen af 1 limefrugt
saften af 2 limefrugter
3 spsk vegetabilsk olie
2 fed
hvidløg, hakket
½-2 scotch
bonnet chilipeber
uden kerner og hakket fint
1 spsk sukker
2 tsk revet ingefær
2 tsk allehånde
2 tsk stødt timian
1 tsk stødt kanel
½ tsk havsalt
½ tsk friskkværnet sort peber
½ tsk cayennepeber
TIL TROPISK SALSA
200 g ananas i terninger
150 g mangofrugt i terninger
100 g rød peberfrugt i terninger
100 g flåede blommetomater uden kerner og skåret i terninger
50 g rødløg skåret i terninger
50 g agurk skåret i terninger
2 spsk friskpresset limesaft
2 spsk hakket frisk mynte
1 spsk hakket frisk koriander
1 spsk hakket persille
1 spsk chipotle chili på dåse i adobo sauce, uden kerner og
hakket
havsalt og friskkværnet sort peber
* Tilberedning
1 Bland alle ingredienserne til marinaden i en blender.
Læg havaborren i et glasfad og hæld marinaden over, så
fiskens overflade er helt dækket.
Dæk til og lad det marinere i køleskabet i 30-45 min.
2 Kom ingredienserne til salsaen i en skål og bland dem
forsigtigt.
Dæk til og lad det trække mindst 1 time i køleskab så
smagsstofferne
får tid til at udvikle sig.
3 Tag havaborren op af marinaden.
Grill over middelvarme i 4-5 min på hver side. Server med
salsaen.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes
med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------