Portobello er en
stor champignon med en aroma af skovbund og en kødfuld konsistens, der egner
sig perfekt til grillen. Svampene fås i de fleste supermarkeder og hos
grønthandlere. Brug kuglegrill og kul eller en gasgrill med låg.
4 portioner
#
1 spsk rødvinseddike
3 spsk olie
3 store fed hvidløg,
pressede
1 spsk chipotle
sauce & marinade eller en anden chipotlesauce
salt og friskkværnet
sort peber
4 store portobellosvampe
(med en diameter som burgerboller)
4 tykke skiver (100
g) lagret fast ost, fx moden cheddar
4 fuldkornsburgerboller
1 pose (70 g)
babyspinat
1 spsk olie
1 lille rødløg i
skiver
*
1. Rør vineddike,
olie, hvidløg, chipotlesauce, salt og sort peber sammen.
Skær stokkene på
svampene væk, hvis de er for lange.
Bland svampene med
krydderiblandingen.
Sørg for, at det
meste af blandingen havner på svampenes underside.
2. Lad kullene
brænde ned, til gløderne er grå. Kontroller varmen, der skal være middelstærk.
Læg svampene med den
runde side nedad, og grill dem over direkte varme med lukket låg.
Spjældene skal stå
åbne både i bunden og i låget.
3. Grill svampene 5
min. på den ene side, vend dem om, og grill dem 5 min. på den anden side.
Vend
dem igen, fordel osten ovenpå, og grill dem yderligere nogle minutter under
låg, indtil osten er smeltet.
Varm samtidig
brødene på grillen.
Servering: Rens,
skyl og tør spinaten, mens svampene grilles.
Vend spinaten i lidt
olie, og smag den til med salt.
Saml burgerne med
spinat og portobello, og pynt med løg.