Byg dine "veggie" burgere med polenta, græskar,
selleri, forårsløg, nødder, parmesan og så blandede krydderurter med tomat og
grøn salat - egnet til ovne og grill
Til 4-6 personer
# Ingredienser
450 g butternut-græskar (225 g i skrællet vægt uden kerner),
i grove stykker
1½ dl vand
85 g forkogt polenta
125 g knoldselleri, skrællet og revet
6 forårsløg. fintsnittede
125 g pekannødder, hakkede
50 g parmesan, friskrevet
2 spsk friske blandede krydderurter, finthakkede
2 spsk fuldkornshvedemel
2 spsk solsikkeolie
salt og peber
Tilbehør:
4-6 burgerboller
diverse grøn salat
tomatskiver
pommes frites (se en god opskrift her)
*
I Køkkenet
Kog græskarternene i en gryde letsaltet kogende vand i 15-20
min, eller til de er møre.
Hæld vandet fra og hak eller mos det fint.
Kom vandet i en anden gryde og bring det i kog.
Hæld langsomt polentaen i under omrøring og kog den ved svag
varme, igen hele tiden under omrøring, i 5 min, eller til polentaen tykner.
Tag gryden af varmen og tilsæt græskarmos, selleri,
forårsløg, nødder, ost, krydderurter samt salt og peber efter behag.
Ælt det godt sammen og form farsen til 4-6 lige store
burgere.
Vend dem i mel, dæk med film og stil dem på køl i 1 time.
Ved Grillen
Varm grillen godt op.
Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i
5-6 min på hver side, eller til de er gennemstegte.
Server i de lune boller sammen med diverse grøn salat og
tomatskiver, og med pommes frites til.