Her kan du være nødt
tillige at kløve en hel, lille træstamme, så du får to halvdele. Laksen skal
altså barbecuegrilles på et stykke af den ene halvdel. Som alternativ kan du
bruge en ubehandlet planke af løvtræ. I mangel af kævler og planker kan du
grille den hele laksefilet på grillristen ved indirekte varme og røgtræ. Under
alle omstændigheder bliver det en fantastisk servering. Brug en smoker eller en
kuglegrill med briketter.
4-6 portioner
#
ca. 1 kg laksefilet
med skind
Kogelage til
grillkød, se opskrift
trækævle af løvtræ
Coleslaw, se opskrift
*
1. Lad laksefileten
ligge mindst et døgn i lage.
Tag den så op af
lagen, og skyl den af.
2. Lad briketterne
brænde ned, til gløderne er grå og dækker halvdelen af grillen.
Luk låget, og lad
spjældet stå åbent i bunden og i låget.
Kontroller varmen,
omkring 130 °C er passende.
3. Læg kævlen midt i
gløderne.
Lag laksefileten på,
og luk låget.
Lad spjældet stå
åbent i bunden og i låget.
Steg laksefileten
ca. 45 min. eller til kødet nemt kan løsnes fra skindet.
Servering: Lad
eventuelt laksen ligge på kævlen fra grillen, eller løft den op på et fad, og
server coleslaw til.