Vinblade er normalt konserveret i saltvand, så det er
vigtigt at udbløde dem grundigt før brugen.
Giver 4 portioner
# Ingredienser
14-16 vinblade afhængigt af størrelsen
kogende vand
4 små muller eller andre små, hele fisk, renset og skrabet
2 spsk olie
4 forårsløg (både det grønne og det hvide), hakket
75 g tørrede abrikoser, hakket fint
2 spsk hakkede hasselnødder
1 spsk revet appelsinskal
1 spsk hakket frisk dild
50 g friske brødkrummer
havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
1 mellemstor æggeblomme
2-3 spsk appelsinsaft
olie
* Tilberedning
1 Hæld kogende vand over vinbladene og lad dem ligge i 20 min.
Hæld vandet fra og skyl omhyggeligt med kogende vand.
Dup dem tørre med et stykke køkkenrulle og læg dem til side.
2 Opvarm 2 teskefulde af olien på en pande og sauter
forårsløgene i 2 min.
Tag dem af varmen og tilsæt abrikoser, hasselnødder,
appelsinskal,
dild, brødkrummer, salt og peber.
Bland æggeblommen i og nok appelsinsaft til at blandingen
får
en stiv konsistens.
3 Brug blandingen til at fylde i bughulen på fiskene.
Pak hver fisk ind i vinbladene, så de er helt dækket og hold
dem fast
enten med vådt bomuldsgarn eller tandstikker.
4 Smør grillristen med olie og steg fiskene over middel
varme, 4-6 min
på hver side, eller til de er stegt og vinbladene er
forkullet.
Fjern snoren eller tandstikkerne og server.
INFO: Mulle - Mullus surmuletus
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes
med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------