Prøv grillet forel med
masser af smag med citron og rosmarin. Lav lækker aftensmad på grillen. Sund
aftensmad med fisk. Få opskriften her.
Forberedelsestid 20
min. Grilltid 8-10 min. Til 4 personer
# Ingredienser
4 rensede bækørreder,
hver på ca. 250-280 g
1 tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet
sort peber
rapsolie
2 økologiske
citroner
1 lille håndfuld
rosmarinkviste
1 fiskegrillrist til
4 fisk eller 2 til 2 fisk
* Tilberedning
1. Forbered en
to-zone-grill til høj varme (se anvisning).
2. Åbn fiskene som
en bog og krydr dem indvendigt med salt og peber.
Luk fiskene igen og
pensl dem udvendigt let med olie.
3. Skær enderne af
citronerne og kasser dem.
Skær citronerne på
tværs i ca. 5 mm brede skiver.
Læg halvdelen af
citronskiverne i et lag på fiskegrillristen og
læg fiskene på.
Læg resten af
citronskiverne oven på fiskene.
Luk og 'lås' den.
Sørg for ikke at beskadige fiskeskindet.
4. Åbn låget på
grillen og drys rosmarinkviste på kullene.
Grill ørrederne 8-10
min. over direkte høj varme med åbent låg,
til citronskiver og
fiskeskind er smukt brunt, og fileterne er
gennemstegte på
tykkeste sted.
Vend og drej fiskene
flere gange undervejs.
5. Tag
fiskegrillristen op af grillen og åbn den forsigtigt.
Tag citronskiverne
af og smid dem væk.
Løft ørrederne uden
de underste citronskiver op fra risten over
på et fad og server
dem varme.
Server lækre grønsager
som tilbehør.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk