Foliestegning er vel ikke rigtig grillstegning, da det stegte sjældent tager megen farve. Det er mere en kogning på grill i folien. Foliestegning er især velegnet til fisk og grønsager.
4 Portioner
#
4 rensede foreller
1 tsk timianblade
1 spsk hakkede citronmelisseblade
salt og peber
olie til pensling
TILBEHØR: Nye kartofler, foliestegte grønsager, citron.
*
Forellerne gnides med groft salt, skylles og tørres.
Timian- og citronmelisseblade hakkes fint.
Forellerne drysses indvendig med salt og peber, og
krydderurterne fordeles i fiskene.
Hver forel lægges på et stykke oliesmurt, kraftig aluminiumsfolie.
Saml folien om fisken, som konditoren pakker flødeskumskager
ind.
Tryk folien godt til for enderne, så ingen sky kan trænge
ud.
Læg fisken på den varme grill, og steg den ca. 10-15 min.
Forellerne serveres i folien, og pakkes først op på
tallerkenerne.
Serveres med nye kartofler drysset med dildpersille,
foliestegte grønsager, samt citron.
Både i fiskepakken og i grønsagspakken har der dannet sig så
megen væde, at sauce er unødvendig.
FOLIESTEGTE GRØNSAGER:
Pensl et stykke kraftig alufolie pr. person med olie.
Læg herpå skives kårne champignon, løgringe, strimler af
peberfrugt, tomatbåde og blomkålsbuketter.
Drys lidt salt og peber over, og læg en klat smør på
grønsagerne.
Fold folien sammen, se under forel.
Grillsteg grønsager 10-15 min. ved ikke for kraftig varme.
Serveres som tilbehør til div. grillmad.
Grønsager kan varieres efter smag.
Andre egnede grønsager er agurk, courgetter, tynde
porreringe og majskerner.
FOLIESTEGTE KARTOFLER:
Tynde skiver kartofler pakkes portionsvis som grønsager.
Drys lidt salt, peber og evt. krydderurter over, og læg en
stor klat smør i hver pakke.
Grillsteges ca. 20-30 min. Pakkerne vendes ofte.
FOLIESTEGT RØGET FISK:
Røget sild, makrel, forel eller hornfisk fyldes med dild,
fennikel eller persille.
Pakkes i folie, penslet med olie.
Varmes 2-4 min. på hver side.
Serveres straks, evt. med smørdampet spinat og røræg, eller
nye kartofler og kryddersmør.
FOLIESTEGTE FISKEFILETER: Fileter af rødspætter, torsk,
rødtunge m.fl. lægges på smurt folie, drysses med krydderier, evt.
kryddergrønt, champignon og tomatskiver.
Smørklatter over inden folien lukkes, og fiskepakken steger
5-10 min., afhængigt af filetens tykkelse.