Fisk er sundt og nemt at lave i en travl hverdag. Er du gået
død i de samme opskrifter? Vi har lavet fisk på nye måder, som både børn og
voksne kan lide
Til 4 personer
# Ingredienser
150 g kartofler, skrællede og i tern
225 g torskefilet, uden skind
225 g røget hellefisk, uden skind
1 spsk citronskal, fintrevet
1 spsk persille, finthakket
1-2 spsk hvedemel
1 æg, let sammenpisket
75 g frisk rasp
2 spsk solsikkeolie
salt og peber
4 burgerboller
*
I Køkkenet
Kog kartoflerne i en gryde letsaltet kogende vand i 15-20
min, eller til de er møre.
Hæld vandet fra og mos dem.
Skær begge slags fisk i mindre stykker og kom dem op i en
foodprocessor sammen med de mosede kartofler, citronskal, persille samt salt og
peber efter behag.
Blend det til en fars ved hjælp af pulsknappen.
Form farsen til 4 burgere og vend dem i mel.
Dæk med film og stil dem på køl i 30 min.
Kom æg og rasp op i 2 dybe tallerkener og vend burgerne
først i æg - lad dem dryppe godt af hen over tallerkenen - og derefter i rasp.
Stil dem på køl i yderligere 30 min.
Ved Grillen
Varm grillen godt op.
Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i
4-5 min på hver side, eller til de er gyldenbrune og gennemstegte.
Server i de lune, ristede burgerboller.