Se hvordan du griller blæksprutter derhjemme, en meget nem
opskrift og meget et velsmagende resultat. Det bliver nok ikke sidste gang ...
Personer: 4. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 50 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 260 °C
# Ingredienser
600 g forkogt blæksprutte
olie (i sprayform)
olivenolie
hvid peber
røget paprika
flagesalt
Parmentier-mos:
200 g kartofler
salt og peber
1 dl mælk
20 g margarine
*
I køkkenet
1. Gnid blækspruttearmene med lidt olie, og drys lidt hvid
peber over dem.
2. Forbered derefter kartoflerne til Parmentier-mosen.
Skyl kartoflerne, og pak dem ind i alufolie med salt og lidt
olivenolie.
Ved grillen
1. Forbered grillen til direkte varme – ca. 260 °C.
Hvis du bruger en kulgrill, skal du bruge briketter i
trekvartfuld grillstarter mængde.
2. Læg kartoflerne på grillristen, og grill dem i 10
minutter på hver side.
3. Forbered nu grillen, til indirekte varme.
Lad herefter kartoflerne ligge på grillen ved indirekte
varme i yderligere 30 minutter.
4. Tag kartoflerne af risten, og pak dem ud af alufolien.
Pres kartoflerne gennem en kartoffelpresser eller lignende,
mens du lidt efter lidt tilsætter mælk og smør/margarine, som er blevet smeltet
og blandet sammen med mælken.
Du kan også mose kartoflerne med en gaffel.
Sørg for at mose dem, mens de er varme.
Undlad at bruge en blender, da det ikke giver den ønskede
cremede konsistens.
Smag til med salt og peber.
Stil mosen til side, når den er klar.
5. Kom lidt olie på blækspruttearmene.
Grill dem derefter ved direkte varme i nogle få minutter på
begge sider, indtil de er gyldne.
6. Anret blækspruttearmene på en bund af mos.
Drys anretningen med lidt røget paprika og saltflager, og
stænk evt. med nogle dråber olivenolie.