Her kan du vælge mellem svinekoteletter, lammekoteletter og
flere slags tilbehør, fx grillstegte æbler.
4-6 Portioner
#
4-6 store, tykke svinekoteletter
Marinade:
½ dl olie
1 dl hvidvin el. æblecider
1 spsk friskhakket basilikum (1 tsk tørret)
1 fed knust hvidløg
friskkværnet peber
GRILLSPID MED ÆBLER:
1-2 æbler
1 peberfrugt
4-6 forkogte løg
4-6 store champignon
2 spsk olie
1 knsp nellike
salt
TILBEHØR: Halve bagte kartofler, kryddersmør.
*
Skær fedtkanten igennem på koteletterne 2 steder.
Læg dem i en skål.
Hæld den sammenpiskede marinade over.
Trækker mindst 4 timer. Aftørres.
Grillsteg koteletterne på den forvarmede grill ca. 3-4 min.
på hver side. Vend dem ofte.
Pensl med marinaden.
Drys salt på mod slutningen af stegetiden.
SERVERING: Server koteletterne med halve bagte kartofler,
grillspid med æbler og smør rørt op med lidt af marinaden.
GRILLSPID MED ÆBLER:
Forkog løg 4 min. Kog champignon med ½ min.
Sæt skiftevis på grillspid store æblebåde, stykker af
peberfrugt, løg og champignon.
Pensles med olie blandet med nelliker og salt.
Grillsteges 2-4 min. på hver side.
VARIATION AF TILBEHØR: Marinerede koteletter kan serveres
med foliestegte kartofler eller flûte og grøn salat.
VARIATION AF RETTEN:
1. GRILLSTEGTE SVINEKOTELETTER:
Skær svinekoteletterne i fedtkanten.
Pensl dem med olie.
Grillsteg 3-4 min. på hver side.
Drys salt, peber og evt. oregano på mod stegningens
slutning.
Serveres med brøndkarse, .salat og groft hvedebrød.
2. GRILLSTEGTE LAMMEKOTELETTER:
Snit fedtkanten på 12 lammekoteletter.
Gnid dem med 2 fed knust hvidløg.
Pensl med olie.
Grillsteg ca. 2 min. på hver side.
Drys med salt og peber.
Serveres med brøndkarse/salat, flûte og myntesmør.