Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- Prøv denne fantastiske lammekølle lækker marineret i
hvidløg, balsamico, mynte og revet citronskal serveret med grillede grønsager.
Til 4 Personer.
# Ingredienser
1 lammekølle, udbenet, ca. 1,8 kg
8 spsk balsamico
revet skal og saft af 1 citron
1½ dl solsikkeolie
4 spsk frisk mynte, finthakket
2 fed hvidløg, knuste
2 spsk rørsukker
salt og peber
Tilbehør:
grillede grønsager, fx peberfrugter og courgetter
sorte eller grønne oliven
* Tilberedning
I køkkenet
1 Bred den udbenede lammekølle ud, så den ligner en
sommerfugl i faconen.
Stik 2-3 lange grillspid igennem den, så den bliver nemmere
at vende på grillen.
Pisk balsamico, citronskal og -saft, solsikkeolie, mynte,
hvidløg, rørsukker samt salt og peber efter behag sammen i en skål (ikke metal).
Læg lammet i en plast-frysepose, hæld marinaden i posen og
vend det rundt et par gange, så det er godt smurt ind i marinaden.
Læg det på køl i mindst 6 timer eller helst natten over,
gerne med et fad under.
Vend posen undervejs.
Ved grillen
Varm grillen godt op.
Tag lammet op af marinaden, men gem den til at pensle med
senere.
Anbring risten ca. 15 cm over varmen og grill lammet 30 min
på hver side.
Vend kun den ene gang undervejs og pensl ofte med marinaden.
Læg lammet over på et skærebræt og fjern spiddene.
Skær lammet i skiver på tværs af kødfibrene og server med
grillede grønsager og oliven.