Logo

Lammekølle koldrøget

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekølle koldrøget

 

Den røgede lammekølle er lige velegnet til den kolde buffet og til middagsret. Lammekøllen kan bestilles udbenet hos slagteren – den skal rulles sammen og er da nem at skære i skiver.

 

Personer: ?. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 3 uger + 36 timer i grillen.

Sværhedsgrad: Svær. Grilltemperatur: 25 °C. Udstyr: Koldrøgningsbakke

 

# Ingredienser

I stk lammekølle

2,5-3 dl groft salt

*

I køkkenet

Udben køllen – lad skankbenet blive på.

 

Fyld en passende beholder med salt i bunden.

Læg køllen ovenpå, og dæk den yderligere med salt – det er vigtigt, at den er fuldt dækket.

 

Lad køllen salte i 3 uger på køl.

Tjek beholderen hver uge for at se, om køllen er helt dækket med salt.

Dæk med nyt salt, hvis det ikke er tilfældet.

 

Udvand køllen i 2 døgn efter 3 uger, hvor vandet udskiftes mindst 4 gange.

 

Ved grillen

Klargør koldrøgningsbakken: Hæld røgsmuld i, og antænd smuldet.

Røg køllen 3 gange á 12 timer.

Fyld koldrøgningsbakken med røgsmuld, hver gang den løber tør.

 

Hæng køllen til tørring ved max 10 grader i 14 dage, efter den er røget.

 

Tips: Brug altid kun groft salt til koldrøgning, da fint bordsalt er tilsat tilsætningsmidler.

 

Lammekøllen smager af mere, hvis den bliver røget med benet ved. Lammekøllen befries for den udvendige skorpe eller om man vil kalde det hinde (dog ikke mere end hvad man regner med der bliver spist) anrettes på et skærebræt ledsaget af en meget skarp kniv. Til frokost kan tilbehøret være varme, bløde røræg og en skål med fintklippet purløg eller tilbehøret kan være peberrodssalat.

 

Ureelle stykker af køllen kan hakkes fint, drysses med fintklippet dild eller purløg og serveres med en skål ande- eller flæskestegfedt. Som middagsret vil både en spinatstuvning eller en varm kartoffelgratin med fløde være passende. Til forret skæres papirtynde skiver af køllen som vikles om melonbåde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her