Hvis du kan lide almindelige burgere, vil du være vild med
lammeburgere. Den karrykrydrede agurk får smagsstofferne til at blomstre i
lammekødet. Som en variation kan du prøve en blanding af lamme- og oksefars. Giver
4 portioner
# Ingredienser
TIL KARRYAGURKERNE:
1 agurk, halveret på langs, kernerne fjernet og skåret i
tynde skiver
½ dl yoghurt naturel
2 tsk friskpresset citronsaft
2 tsk honning
½-1 tsk karrypulver
havsalt og friskkværnet sort peber
TIL BURGERNE:
700 g hakket lammekød
2 tsk salt
1 tsk friskkværnet sort peber
4 trekanter focacciabrød
2 spsk olie
4 blade rød salat
* Tilberedning
1 Til karryagurkerne blandes alle ingredienserne undtagen
agurken
og røres godt sammen.
Hæld dressingen over agurkeskiverne og vend forsigtigt.
Sæt til side til det skal bruges.
2 Læg farsen i en skål og krydr med salt og peber.
3 Form lammefarsen til 4 burgere med en tykkelse på 2,5 cm.
Grill dem over middel til stærk varme, 5-7 min på hver side
hvis de skal være rosastegt eller længere hvis du ønsker
det.
4 Imens skæres focacciabrødet igennem og pensles med olie.
Rist det på grillen, mens burgerne steger, indtil brødet er
gyldenbrunt, ca. 35-45 sekunder.
5 Burgerne laves færdige ved at lægge en burger på
et halvt stykke brød sammen med salatblad, noget af
karryagurken og der afsluttes med et andet stykke brød.
Servér straks.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------