Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld burger
❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4-6 personer
# Ingredienser
1 rød peberfrugt,
uden kerner og i kvarte
1 gul peberfrugt,
uden kerner og i kvarte
1 rødløg, i tykke
både
1 lille aubergine
(125 g), i store tern
2 spsk olie
450 g lammekød,
friskhakket
2 spsk parmesan, friskrevet
1 spsk frisk mynte, finthakket
salt og peber
Sennepsmayonnaise
med mynte:
4 spsk god mayonnaise
1 tsk dijonsennep
1 tsk frisk mynte,
finthakket
Tilbehør:
4-6 burgerboller
strimlet salat
grillede grønsager, fx
peberfrugter og cherry tomater
* Tilberedning
1 Varm ovnen op til
275 °C.
Læg peberfrugter,
løg og aubergine i et ildfast fad, pensl auberginen med 1 spsk af olien og bag
grønsagerne i 20-25 min, eller til peberfrugterne er sortblistrede i skindet.
Lad grønsagerne køle
af og pil skindet af peberfrugterne.
Hak alle grønsagerne
fint i en foodprocessor ved at bruge puls-knappen.
2 Tilsæt lammekød,
parmesan, mynte samt salt og peber og blend, til farsen samler sig.
Kom farsen ud på et skærebræt og form den til 4-6 lige store burgere.
Dæk med film og stil
dem på køl i 30 min.
3 Sennepsmayonnaise
med mynte:
Blend mayonnaisen
sammen med sennep og friskhakket mynte.
Dæk med film og stil
mayonnaisen på køl.
4 Varm grillen godt
op.
Pensl burgerne let
med resten af olien og grill dem i 3-4 min på hver side, eller til de er stegt,
sådan som man bedst kan lide dem.
Lun de flækkede
boller på grillen, læg dem sammen med strimlet salat og burgeren, top med
mayonnaisen, og server straks med de grillede grønsager til.