Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer
# Ingredienser
4 lammesteaks a ca.
175 g
8 kviste frisk rosmarin
8 friske
laurbærblade
2 spsk olie
Kryddermarinade:
2 spsk solsikkeolie
1 stort løg,
finthakket
2 fed hvidløg,
finthakkede
2 spsk grillkrydderi fx jerk seasoning (se den gode opskrift her)
1 spsk karrypasta
1 tsk frisk ingefær,
fintrevet
1 dåse hakkede flåede tomater
4 spsk
worcestershire sauce
3 spsk rørsukker
salt og peber
* Tilberedning
1 Marinade: Varm
olien op i en tykbundet gryde.
Tilsæt løg og
hvidløg, og svits det under jævnlig omrøring i 5 min, eller til løget er klart.
Tilsæt grillkrydderi, karrypasta og revet ingefær og svits videre under
konstant omrøring i 2 min. Tilsæt tomater, worcestershire sauce og sukker og
krydr med salt og peber.
Bring det i kog
under konstant omrøring, skru ned for varmen og lad saucen koge videre i 15
min, eller til den er tyknet.
Tag gryden af varmen og lad saucen køle af.
2 Læg lammesteakene
mellem to stykker film og bank dem flade med en kagerulle.
Kom dem i et stort,
fladbundet fad (ikke metal).
Fordel marinaden over dem og vend dem rundt.
Dæk med film og stil
dem på køl i 3 timer.
3 Varm grillen godt
op.
Lad lammet dryppe af,
men gem marinaden.
Grill lammet ved
jævn-stærk varme i 5-7 min på hver side.
Pensl dem jævnligt
med marinaden undervejs.
Dyp i mellemtiden
rosmarinen og laurbærbladene i olie og steg dem på grillen i 3-5 min.
Server straks lammet
sammen med krydderurterne.