Krydrede lammespid med vindaloo-marinade. Farverigt,
krydret, smagfuldt, saftigt og perfekt til en varm forårs- eller sommeraften
med kæresten og gemalen.
4 personer
# Ingredienser
700-800 g lammekød fra kølle eller bov skåret ud i 4 cm
store tern
2 røde eller gule peberfrugter
2 rødløg
VINDALOO-MARINADE:
2½ dl yoghurt naturel
3 spsk hvidvinseddike
2 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk groft revet frisk ingefær
1 spsk stødt spidskommen
1 tsk gurkemeje
1 tsk sennepspulver
½ tsk salt
½ tsk kanel
¼ tsk stødt nellike
* Tilberedning
Pisk marinaden sammen og hæld kødet ved.
Vend kødet i marinaden og hæld blandingen i en kraftig
plastpose.
Luk posen og lad kødet marinere i 3-4 timer i køleskab.
Lad kødet dryppe godt af i en sigte.
Hæld marinaden ud.
Halver peberfrugterne og fjern frø stol og kerner.
Skær dem ud i ca. samme størrelse som kødet.
Skær løgene ud i tynde både.
Stik kød og grønsager skiftevis på spid.
Læg spiddene på en penslet rist 10-12 cm fra gløderne og giv
dem 10-15 min. i alt.
Vend dem ofte undervejs.
Hertil passer fx grillede auberginer, løg og kartofler.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid -
kogebog.dk