En kylling der drejer rundt og rundt dufter dejligt i en
times tid og lidt rødvin mens du venter - det er at grille - du vil elske det
Personer: 4. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 1 time og
15 min. Grillmetode: Indirekte
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr:
Rotisseri, madsnor, ildfast fad og stegetermometer
# Ingredienser
1 hel kylling a 1½ kg
½ bundt timian
½ bundt persille
1 usprøjtet citron
salt og peber
Rødder:
1½ kg blandede rodfrugter (fx knoldselleri, gulerødder,
persillerødder, pastinakker, kartofler og/eller jordskokker)
neutral olie
salt og peber
*
I køkkenet
1. Skyl og tør kyllingen af. Skyl og slyng krydderurterne,
skyl og halvér citronen.
2. Fyld så timian, persille og citron i kyllingen, og sæt den på
rotisserispyddet.
Brug madsnor til at binde kyllingelårene sammen med, og
spænd kyllingen fast med rotisserigaflerne.
Krydr med salt og peber.
3. Skræl og skyl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker.
Vend dem i olie, salt og peber, og kom dem i et ildfast fad.
Ved grillen
1. Gør grillen klar til indirekte varme.
Til kulgrill skal du bruge én grillstarter klargjorte
briketter.
2. Sæt spiddet med kyllingen i grillen, og tænd motoren til rotisseriet.
Grill nu kyllingen under låg i en halv time.
3. Stil så fadet med rodfrugterne på grillristen ved indirekte varme, og grill
retten yderligere 45 min. Når kyllingen har en kernetemperatur på 75 °C, er den
klar til servering.
Partér kyllingen i otte stykker – skær hvert bryst i to og
del lår i overlår og underlår.
Servér med grillede rodfrugter.