Helt perfekt til en bombe af smag, som en rigtig Hotwing er.
Mangler du inspiration til hvad en grill kan bruges til, så kig ind her på grillABC,
vi har masser at opskrifter.
Personer: 4. Forberedelse: 1,5 time. Tilberedning: 50 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 230 °C
# Ingredienser
1 kg kyllingevinger, 16-20 stykker uden vingespidser
MARINADE
3 tsk Chipotle Chillies i Adobo Sauce, hakkede
2 tsk salt
2 tsk paprika
2 fed hvidløg, hakkede
½ løg, revet
1 tsk stødt sort peber
HOT SAUCE
6 spsk olie
2 fed hvidløg, hakkede
2 friske røde chili, hakkede
2 tsk eddike
2 tsk Tabasco®-sauce
salt og peber
*
I køkkenet
Del kyllingevingerne ved leddet, så du får nogle pæne
stykker.
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen, og vend
vingerne i den.
Stil vingerne på køl i mindst 1 time, så de kan nå at
absorbere en masse smag fra marinaden.
Tilbered nu den stærke sauce.
Varm olien op til middelvarme i en kasserolle.
Tilsæt hvidløg og chili, og sautér i ca. 1 minut.
Undgå, at det bliver for varmt eller steger for længe, da
det kan gøre hvidløget bittert.
Tilsæt eddike og Tabasco, og lad det simre i 2-3 minutter.
Smag til med salt og peber.
Ved grillen
Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 230 °C.
Grill vingerne over indirekte varme i 10 minutter med låget på.
Pensl derefter den stærke sauce på vingerne hvert 10. minut.
Vend vingerne, hver gang du pensler dem.
Fortsæt, indtil du har penslet vingerne 4 gange.
Når kødet ikke længere er lyserødt ved benet, og skindet er
sprødt, er dine hotwings klar til servering.