Denne ret kan du
spise mindst en gang om ugen. Hele familien elsker grillet, hel kylling. Der er
noget for enhver sprøde vinger, mørt bryst og kødfulde lår. Brug en roterende
grill, alternativt en stor kuglegrill eller to mindre, eller en gasgrill. Husk
at fordoble mængden af mojo ro jo, så der er nok til alle.
8-10 portioner
#
2 majskyllinger a 2
kg
salt og friskkværnet
sort peber
Pimentón-vand, se opskrift
Mojo rojo, se opskrift
*
1. Krydr kyllingerne
indog udvendigt med salt og sort peber.
2. Lad briketterne
brænde ned, til gløderne er grå.
Luk låget, og lad
spjældene være åbne i bunden og i låget.
Reguler varmen, der
skal være meget stærk.
Fordel de glødende
briketter i to bunker i hver sin side af grillen.
Anbring kyllingerne
mellem gløderne, så de steges ved indirekte varme under låg.
I en roterende grill
sættes kyllingerne på spid.
Uanset hvilken type grill
du bruger, skal fjerkræet grilles ved meget stærk varme.
3. Grill kyllingerne
ved omkring 180 °C i ca. 1½ time.
Pensl dem hver halve
time med pimentón-vand, og vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Kyllingerne er klar,
når den indvendige temperatur i den tykkeste del af lårene er 78 °C.
Lad kyllingerne
hvile 5 min. ved siden af grillen.
Skær dem derefter ud
i bryst- og lårstykker, og server dem med mojo rojo.