Grillede andelår er super smagfulde og kan serveres med
forskelligt tilbehør. Her med grillet asparges når grillen nu alligevel er
tændt.
Forberedelsestid 10
min. Grilltid 45-60 min. Til 6 personer
# Ingredienser
6 andelår, hver på
ca. 250 g
2 tsk groft havsalt
1 tsk stødt
chilipulver
1 tsk friskkværnet
sort peber
TIL SAUCEN
1¼ dl ketchup
4 spsk bourbon whisky
2 spsk lys farin
1 spsk mørk sirup
1 spsk worcestersauce
1 spsk dijonsennep
1 spsk æbleeddike
½ tsk løggranulat
½ tsk groft havsalt
½ tsk kinesisk
5-krydderi
* Tilberedning
Rør ingredienserne
til saucen sammen med 65 ml vand
med et piskeris i en
lille gryde.
Bring det i kog på
komfuret ved høj varme, skru ned og
lad saucen småkage i
et minuts tid.
2. Krydr andelårene
jævnt med salt, chili og peber.
Lad kødet hvile ved
stuetemperatur i 20-30 min,
før det skal på
grillen.
3. Forbered en
to-zone-grill til høj varme (se anvisning).
Stil en stor
drypbakke i den tomme side af kulristen.
4. Rens grillristen
grundigt.
Grill andelårene med
skindsiden nedad over indirekte
høj varme og med
lukket låg i 30 min.
Læg så 8-10 nye
briketter på (eller tilsvarende mængde kul).
Vend andelårene og
flyt dem rundt på risten, så de tilberedes jævnt.
Grill videre med
lukket låg, til kødet ikke længere er rødt ved benene,
og kernetemperaturen
ligger på lige under 80 °C.
Regn med en samlet
grilltid på 45-60 min.
Pensl kødet let på
begge sider med sauce de sidste 10 min
og server det varmt.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk