Logo

Citronkylling ragout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronkylling ragout

 

Citronkylling-ragout er en frisk kyllingeret med masser af sprøde grønsager. Asiatisk stil citron kylling er populær i hele verden. Prøv denne fremragende opskrift, hvor du lærer præcis, hvordan man gør på din grill...

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 45 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Kernetemperatur: 75 °C. Udstyr: stegegryde

 

# Ingredienser

1 kylling ca. 1500 g

 

Krydderiblanding:
5 kviste timian
3 kviste rosmarin
2 spsk flagesalt
1 spsk friskkværnet peber
2 øko-citroner

 

Grønsager:
4 fed hvidløg
4 gulerødder
2 pastinak
3 majroer
2 dl hvidvin

5 kviste persille
olie

I køkkenet

Hak timian og rosmarin fint.

Riv skallen fint af den ene citron.

Bland flagesalt og peber med de hakkede krydderurter og citronskal.

Skær kyllingen ud ved at dele brysterne i to dele med rygben, og del ligeledes lårene i to stykker.

Gnid kyllingestykkerne godt med krydderiblandingen.

Skræl gulerødder og pastinak, og skær dem i bjælker.

Skrub majroer, og skær dem i halve.
Pil hvidløg, og hak dem groft.

Skær den anden citron i skiver.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte, høj varme, og sæt stegegryden på risten.

Brun kyllingestykkerne af på grillristen, så skindet får grillstreger.

Hæld olie i stegegryden, og læg grønsagerne i bunden af gryden, når den er varm.

Læg herefter kyllingestykkerne i gryden.

Hæld hvidvin over.

Fordel citronskiverne rundt om kyllingen.

Dryp med olie, og læg låg på gryden.

Lad retten simre i 35 min.

Tag låget af gryden, og grill i yderligere 10 minutter, så skindet sætter sig.

Drys med friskhakket persille.

Server retten direkte i stegegryden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her