Logo

Burger med andekød og sød frugtrelish

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Burger med andekød og sød frugtrelish

Her er en nem og lækker opskrift på burger med and - en perfekt ret, hvis du har rester af juleanden tilbage. Nem at lave og smager skønt.

Til 4 personer

 

# Ingredienser

2 æbler

450 g andebryst, uden skind og friskhakket

3 spsk blommesauce fra glas

6 forårsløg. fintsnittede

2 fed hvidløg, knuste

1-1½ tsk tørrede chiliflager

50 g tørrede tranebær

1 spsk solsikkeolie

1 spsk smør

2-3 tsk rørsukker

 

Frugtrelish:

1½ dl engelsk æblesauce eller hjemmelavet æblemos

salt og peber

*

 

I Køkkenet

Skræl det ene af æblerne, fjern kernehuset og riv det.

Kom det op i en skål sammen med andekødet, 1 spsk af blommesaucen, forårsløg, hvidløg, ½-1 tsk chili, halvdelen af tranebærrene samt salt og peber efter behag.

Ælt det godt sammen og form farsen til 4 lige store burgere.

Dæk med film og stil dem på køl i 1 time.

 

Ved Grillen

Varm grillen godt op.

Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i 3-4 min på hver side, eller til de er stegt, sådan som du bedst kan lide dem. Hold dem varme.

 

Skræl det sidste æble, fjern kernehuset og skær det i skiver.

Smelt smørret på en pande, tilsæt æble, drys med sukker og steg i 3-4 min, eller til æblet er en smule mørt og karamelliseret.

Tag panden af varmen.

 

Relish: varm æblesaucen/-mosen igennem sammen med resten af chilien, tranebærrene og blommesaucen i 3 min under omrøring og krydr med salt og peber.

Server den sammen med "andeburgerne" , de stegte æbler og evt. en grov rodfrugtmos.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.240 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her