Her er en nem og lækker opskrift på burger med and - en
perfekt ret, hvis du har rester af juleanden tilbage. Nem at lave og smager
skønt.
Til 4 personer
# Ingredienser
2 æbler
450 g andebryst, uden skind og friskhakket
3 spsk blommesauce fra glas
6 forårsløg. fintsnittede
2 fed hvidløg, knuste
1-1½ tsk tørrede chiliflager
50 g tørrede tranebær
1 spsk solsikkeolie
1 spsk smør
2-3 tsk rørsukker
Frugtrelish:
1½ dl engelsk æblesauce eller hjemmelavet æblemos
salt og peber
*
I Køkkenet
Skræl det ene af æblerne, fjern kernehuset og riv det.
Kom det op i en skål sammen med andekødet, 1 spsk af
blommesaucen, forårsløg, hvidløg, ½-1 tsk chili, halvdelen af tranebærrene samt
salt og peber efter behag.
Ælt det godt sammen og form farsen til 4 lige store burgere.
Dæk med film og stil dem på køl i 1 time.
Ved Grillen
Varm grillen godt op.
Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i
3-4 min på hver side, eller til de er stegt, sådan som du bedst kan lide dem.
Hold dem varme.
Skræl det sidste æble, fjern kernehuset og skær det i
skiver.
Smelt smørret på en pande, tilsæt æble, drys med sukker og
steg i 3-4 min, eller til æblet er en smule mørt og karamelliseret.
Tag panden af varmen.
Relish: varm æblesaucen/-mosen igennem sammen med resten af
chilien, tranebærrene og blommesaucen i 3 min under omrøring og krydr med salt
og peber.
Server den sammen med "andeburgerne" , de stegte
æbler og evt. en grov rodfrugtmos.