Det er eksotisk og sundt! Andebryst er ret billig mad med
indbygget luksusfølelse. Mariner kødet i teriyakisauce, og steg det sprødt på din
grill.
4 personer. Forberedelse: 1 time og 30 min. (inkl.
marineringstid). Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel.
Grilltemperatur: 270 °C. Kernetemperatur: 58 °C.
Udstyr: Stegetermometer, rygeflis fx æble
# Ingredienser:
2 andebryst á ca. 300 g
Teriyakisauce:
1,25 dl soja
0,5 dl vand
60 g rørsukker
12 g ingefær, finthakket/revet
12 g hvidløg, presset
1 tsk maizenamel
2 spsk vand
I køkkenet
Teriyakisauce:
Hæld soja, vand, sukker, revet ingefær og presset hvidløg i en gryde, og kog
det sammen ved middel/høj varme.
Lad saucen boble i ca. 3 min.
Bland maizenamel med 2 spsk vand, og jævn saucen.
Stil den til afkøling.
Andebryst:
Rids skindet på andebrysterne i tern. Mariner andebrysterne i den afkølede
teriyakisauce i ca. 1 time.
Ved grillen
Fyld grillstarteren ¾ op med briketter, og klargør grillen
til indirekte, høj varme, 260-270 °C.
Pensl risten med neutral olie.
Grill de marinerede andebryster i ca. 20-25 min., til de har
en kernetemperatur på 58 °C.
Læg en lille håndfuld rygeflis på risten direkte over
briketterne de sidste 10 min. af grilltiden.
Tips: Server de grillede andebryster med grønsager i skåret
i små stave rullet i rispapir og med sød chilisauce.