Logo

Andebryst med grillede ferskner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andebryst med grillede ferskner

 

Andebryst kan være lidt besværligt at grille, eftersom fedtet drypper ned på gløderne og let bryder i brand. Det er sikrest at bruge en lodret grill med briketter eller en roterende grill, alternativt en gasgrill eller en åben kulgrill.

4 portioner

 

#

3 store andebrystfileter à ca. 350 g

Pimentón-rub, se opskrift  http://www.grillabc.dk/354/piment%C3%B3n-rub

4 ferskner eller nektariner, halverede

olie

salt

1. Fjern evt. overflødigt fedt fra andebrystet, og rids fedtsiden på langs og på tværs ned til kødet.

På den måde bliver det mere sprødt og ikke så fedt, når det grilles.

Kødet krydres med rub på begge sider.

Gør salaten klar, og stil den til side.

 

2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

Kontroller varmen, som skal være meget stærk i en lodret grill og en roterende grill.

I en gas grill eller en åben kulgrill skal varmen være middelstærk.

Læg andebrystet i et grillnet og sæt det op i en lodret grill eller i en roterende grill.

Giv det 13-15 min. med fedtsiden mod/direkte over gløderne.

Vend nettet, og grill anden yderligere 5-6 min.

 

3. Tag andebrysterne fra grillen, og pak dem ind i alufolie, så kødet dækkes, men ikke fedtet.

Lad dem hvile 5 min. med det sprøde fedt opad.

Smør fersknerne med lidt olie, og drys dem med salt.

Grill fersknerne 5-6 min. over direkte varme.

Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.

 

Skær andekødet i tynde skiver på skrå, og server dem med grillede ferskner til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.615 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her