Få opskriften på en vidunderlig mørbradgryde, bestående af blandt
andet bacon, løg, champignoner, lakridsrod og mørk øl - lækkert.
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 35 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Wok
# Ingredienser
2 svinemørbrad
2 løg
2 fed hvidløg
250 g bacon
250 g brune champignon
1 håndfuld perleløg
1½ tsk (røget) paprika
½ tsk spidskommen
2 dl mørk øl
5 dl kalvefond
2½ dl piskefløde
1 stang frisk lakridsrod
timian
rosmarin
laurbær
persille
salt, friskkværnet peber
*
I køkkenet
Hak løget groft, skær bacon i tern, rens svampene og halver
dem og pil perleløgene.
Puds kødet af, og skær det i små bøffer.
Ved grillen
Krydr mørbradbøfferne med salt og peber, og grill dem af på
begge sider ved direkte højvarme.
Tag dem af og gem dem til senere.
Sæt wokken på grillen ved direkte høj varme.
Tilsæt en smule olie, når den er varm.
Rist baconen af, til det er sprødt (hæld evt. fedtet fra).
Tilsæt paprika, spidskommen, løg, hvidløg og svampe, og lad
det sautere lidt.
Tilsæt derefter øl, og lad det koge ind, til det halve.
Tilsæt derefter krydderurter, fond og fløde, og lad det
simre i ca. 30 min.
Vend de grillede bøffer i, og lad det simre i ca. 2 min.
Pynt med hakket persille.
Tips: Server retten med rodfrugtmos.