Når du forkoger en
hel flæskeside og derefter griller den, får kødet en helt vidunderligt mør
konsistens og raffineret smag. Brug en lodret grill, roterende grill eller
kuglegrill med kul, briketter eller træ, alternativt en gasgrill med låg.
6 portioner
#
1½ kg letsaltet,
mager flæskeside uden svær
1 løg skåret i grove
tern
1 fed hvidløg,
hakket
2 gulerødder, groft
udskårne
2 laurbærblade
1 tsk timian
10 rosa peberkorn,
knust i morter
Texas parfume rub, se opskrift
*
1. Læg kød,
grønsager og krydderier i en stor gryde.
Hæld koldt vand
over, til det dækker, og læg låg på.
Lad det koge
langsomt op.
Skum urenheder af ind
i mellem, så suppen bliver klar.
Lad derefter kødet
småkoge i 1½ time under låg.
Lad kødet køle af i
kogelagen.
2. Tag kødet op, si
fonden, og frys den ned.
Den kan bruges ved
en senere lejlighed.
Tør kødet af, og
gnid det med Texas parfume rub.
3. Lad briketterne
brænde ned, til gløderne er grå.
I kuglegrillen
fordeles briketterne i to lige store bunker i hver sin side af grillen.
Anbring flæskesiderne
mellem glødebunkerne, så de får indirekte varme med låget lukket.
I en roterende grill
anbringes kødet i en holder, som sættes på det roterende spid.
Uanset grilltype
skal kødet grilles ved meget stærk varme.
4. Regn med ca. 45
min. grill i alt.
Vend kødet en enkelt
gang, hvis der bruges kuglegrill eller lodret grill.
Skær kødet ud i
tykke skiver, og server coleslaw til. (se opskrift). http://www.grillabc.dk/350/coleslaw
Læs om: Forskellen på ribben, spareribs og revelsben