Logo

Grillede revelsben

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede revelsben

 

Når du forkoger en hel flæskeside og derefter griller den, får kødet en helt vidunderligt mør konsistens og raffineret smag. Brug en lodret grill, roterende grill eller kuglegrill med kul, briketter eller træ, alternativt en gasgrill med låg.

6 portioner

 

#

1½ kg letsaltet, mager flæskeside uden svær

1 løg skåret i grove tern

1 fed hvidløg, hakket

2 gulerødder, groft udskårne

2 laurbærblade

1 tsk timian

10 rosa peberkorn, knust i morter

Texas parfume rub,  se opskrift  

*

 

1. Læg kød, grønsager og krydderier i en stor gryde.

Hæld koldt vand over, til det dækker, og læg låg på.

Lad det koge langsomt op.

Skum urenheder af ind i mellem, så suppen bliver klar.

Lad derefter kødet småkoge i 1½ time under låg.

Lad kødet køle af i kogelagen.

 

2. Tag kødet op, si fonden, og frys den ned.

Den kan bruges ved en senere lejlighed.

Tør kødet af, og gnid det med Texas parfume rub.

 

3. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

I kuglegrillen fordeles briketterne i to lige store bunker i hver sin side af grillen.

Anbring flæskesiderne mellem glødebunkerne, så de får indirekte varme med låget lukket.

I en roterende grill anbringes kødet i en holder, som sættes på det roterende spid.

Uanset grilltype skal kødet grilles ved meget stærk varme.

 

4. Regn med ca. 45 min. grill i alt.

Vend kødet en enkelt gang, hvis der bruges kuglegrill eller lodret grill.

 

Skær kødet ud i tykke skiver, og server coleslaw til. (se opskrift). http://www.grillabc.dk/350/coleslaw

 

Læs om: Forskellen på ribben, spareribs og revelsben



 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.024 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her