Svinekød er en af
vores mest industrialiserede former for kød. Det, du finder i supermarkeder, er
ofte opdrættet under fabriksagtige forhold. Hvis du finder en gårdbutik eller
bestiller en kødkasse på nettet, er der større chance for, at du får et
kvalitetsprodukt. Brug en kuglegrill med kul eller en gasgrill med låg.
4 portioner
#
4 store
svinekoteletter
olie
Cajunkrydderi, se
opskrift
*
1. Gør salaten klar,
og bland cajunkrydderierne.
Smør koteletterne
med lidt olie, og gnid dem med krydderiblandingen.
Læg kødet til side, til
der skal grilles.
2. Lad kullene
brænde ned, til gløderne er grå.
Kontroller varmen,
som skal være middelstærk til meget stærk alt efter koteletternes tykkelse.
Grill dem 3-5 min.
på hver side over direkte varme eller til kødets indre temperatur er på 65 °C.
Tag derefter kødet
af grillen, og lad det hvile indpakket i alufolie ca. 5 min. eller til den
indre temperatur er kommet op på 68-69 °C.
Jeg synes, kødet
bliver saftigere og mere velsmagende på den måde, selvom 72 °C er en mere
almindelig serveringstemperatur.
Portionsanret fx med
en krebsesalat.