Kan man lave gode frikadeller på grill? Ja, det kan man
sagtens, og her kan du se hvordan du griller frikadellerne perfekt
Personer: 4. Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C. Støbejernspande.
# Ingredienser
500 g hakket kalve- og flæskekød
salt og peber
1-2 skalotteløg
2 æg
3-4 spsk hvedemel
1½-2 dl mælk
smør til stegning
Grillede syltede beder (laves evt. dagen i forvejen):
4 gule beder
4 bolsjebeder
1 lime
1 dl sukker
1 dl hvidvinseddike
1 dl vand
1 spsk sennepsfrø
1 spsk korianderfrø
1 spsk rosa peber
1 spsk sorte peberkorn
2 stjerneanis
*
I køkkenet
1. Rør kødet sejt med salt og peber.
Pil og hak løgene fint.
Tilsæt æg og løg til kødet, og rør det godt ud.
Herefter blander du mel i, inden du slutter af medat
tilsætte mælk.
Rør, til du har en ensartet fars.
Lad farsen hvile lidt, før du former frikadeller af den,
brug en spiseske til det.
2. Skræl bederne, og skær dem i grove skiver.
3. Lav så syltelagen.
Pres limen, og hæld saften i en gryde sammen med de øvrige
ingredienser – undtagen bederne.
Kog blandingen op.
Lad den koge i et par minutter, indtil sukkeret smelter.
Tag syltelagen af varmen, og lad den køle helt af.
Ved grillen:
1. Gør grillen klar til direkte varme – brug knap én
grillstarter klargjorte briketter, hvis du anvender kulgrill.
2. Grill bedeskiverne på en smurt rist, til de har flotte
grillstreger.
Tag dem af, og hæld den kolde syltelage over. Lad dem
eventuelt trække natten over.
3. Sæt en pande på grillen ved direkte varme og lad den
blive varm.
Tilsæt smør, og steg nu frikadellerne.
Servér frikadellerne med rugbrød, smør og de grillede
syltede beder.