Logo

Filet mignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Filet mignon

 

Ved tilberedning i pande steges et minut mere end på grill, på begge sider.

Opskriften er beregnet til 4 personer

 

#

4 medaljoner af oksemørbrad a ca. 160 g

4 skiver bacon

havsalt

sorte peberkorn, groft stødte

sukker

*

Kødet krydres med lidt havsalt, et par groft stødte peberkorn og lidt sukker.

Derefter vikles en baconskiverne om kanten på hver bøf og fastgøres med en tandstikker.

Bøfferne grilles ved høj varme ca. 2 minutter på hver side.

Lad dem hvile kort før servering.

Filet Mignon er en klassisk måde at servere oksemørbrad på.

 

Filet mignon

 

Tip til tilbehør: Grillede grønsager

#

4 auberginer

4 kartofler

4 løg

4 squash

2 røde peberfrugter

2 gule peberfrugter

1 helt hvidløg

groft havsalt

 

Marinade:

5 fed hvidløg

2½ dl olivenolie

4 rosmarinkviste

3 timiankviste

1 tsk rørsukker

*

Skyl squash og auberginer og skær dem i 5 mm tykke skiver på langs.

Pil løg og gulerødder og skær dem i 3 mm tykke skiver.

Skær peberfrugterne i kvarter og fjern kernerne.

Skær top og bund af hvidløget.

Pil hvidløgsfeddene, pres dem og bland dem med de øvrige ingredienser til marinaden.

Mariner grønsagerne heri i 2 timer, rør rundt af og til.

 

Det hele hvidløg pakkes ind i alufolie, dryppes med lidt olivenolie og grilles ved høj varme i 20 minutter.

Grill grønsagerne på den varme grill, til der dannes mønster på dem.

Ret an på en tallerken.

Pres det hele bagte hvidløg ud og fordel det over grønsagerne.

Dryp med lidt af marinaden, garner med rosmarin og timian og drys med havsalt

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her