Ved tilberedning i
pande steges et minut mere end på grill, på begge sider.
Opskriften er beregnet
til 4 personer
#
4 medaljoner af oksemørbrad a ca. 160 g
4 skiver bacon
havsalt
sorte peberkorn, groft stødte
sukker
*
Kødet krydres med lidt havsalt, et par groft stødte
peberkorn og lidt sukker.
Derefter vikles en baconskiverne om kanten på hver bøf og
fastgøres med en tandstikker.
Bøfferne grilles ved høj varme ca. 2 minutter på hver side.
Lad dem hvile kort før servering.
Filet Mignon er en klassisk måde at servere oksemørbrad på.
Tip til tilbehør: Grillede grønsager
#
4 auberginer
4 kartofler
4 løg
4 squash
2 røde peberfrugter
2 gule peberfrugter
1 helt hvidløg
groft havsalt
Marinade:
5 fed hvidløg
2½ dl olivenolie
4 rosmarinkviste
3 timiankviste
1 tsk rørsukker
*
Skyl squash og auberginer og skær dem i 5 mm tykke skiver på
langs.
Pil løg og gulerødder og skær dem i 3 mm tykke skiver.
Skær peberfrugterne i kvarter og fjern kernerne.
Skær top og bund af hvidløget.
Pil hvidløgsfeddene, pres dem og bland dem med de øvrige
ingredienser til marinaden.
Mariner grønsagerne heri i 2 timer, rør rundt af og til.
Det hele hvidløg pakkes ind i alufolie, dryppes med lidt
olivenolie og grilles ved høj varme i 20 minutter.
Grill grønsagerne på den varme grill, til der dannes mønster
på dem.
Ret an på en tallerken.
Pres det hele bagte hvidløg ud og fordel det over
grønsagerne.
Dryp med lidt af marinaden, garner med rosmarin og timian og
drys med havsalt