Logo

Fajitas med grillet oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fajitas med grillet oksekød


Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. 

En fajita er i det mexicansk køkken grillet kød, der normalt serveres i en tortilla - prøv selv.

 

Fajitas er lejrbålsmad for sultne cowboys. Det texanske touch er oksekød, avocado, tomater, spidskommen og tortillaer.

Til 4 personer.

 

# Ingredienser

2 spsk solsikkeolie, plus ekstra til at pensle med

revet skal af 1 lime

1 spsk limesaft

2 fed hvidløg, knuste

¼ tsk stødt koriander

¼ tsk stødt spidskommen

et nip sukker

675 g oksetyndsteg eller tyksteg i 2 cm tykke steaks

4 tortillaer (se en god opskrift her)

1 avocado

2 tomater, i tynde skiver

4 spsk syrnet fløde 9%

4 forårsløg, fintsnittede

salt og peber


* Tilberedning

1 Marinade:

Kom olie, limeskal og -saft, hvidløg, tørrede koriander, spidskommen, sukker samt salt og peber op i en stor, fladbundet skål (ikke metal) og vend kødet godt i marinaden.

Dæk med film og stil kødet på køl i mindst 6-8 timer og op til et døgn.

Vend det jævnligt undervejs.


2 Varm grillen godt op.

Tag kødet op af marinaden med en hulske, læg det på en smurt grillrist og grill det i 5 min, hvis det skal være rødt, eller 8-10 min, hvis det skal være rosa.

Vend det jævnligt undervejs og pensl det et par gange med ekstra marinade.


3 Varm i mellemtiden tortillaerne ifølge anvisningen på pakken.

Pil avocadoen og skær den i skiver.


4 Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene og fordel kødet i en stribe på hver af tortillaerne. Fordel tomater og avocado oven på kødet, og slut af med en lille skefuld syrnet fløde og et drys forårsløg.

Rul tortillaerne sammen som fajitas og server straks.

 

Fajitas med grillet oksekød

 

INFO: Tortilla er et fladbrød, som typisk laves af majsmel eller hvedemel. På spansk betyder "tortilla" en "lille kage". De blev oprindeligt lavet af de indfødte folk i Mellemamerika. Tortillas lavet med majsmel er den oprindelige type af tortilla, som stadig er meget populær i Mexico og Mellemamerika.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.669 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her