Her bruger du både
direkte og indirekte varme. Brug en kuglegrill med briketter eller en gasgrill
med låg. Serveres med Enokisvampe med bacon, se opskrift
4 portioner
*
6 hele kyllingelår
eller kyllingelår i mindre stykker (ca 1 kg)
Japansk soyamarinade,
se opskrift
1-2 forårsløg til
pynt
*
1. Bland marinaden
sammen.
Skær nogle snit gennem
skindet og helt ind til benet på kyllingelårene.
Lad dem marinere et
par timer.
2. Lad briketterne
brænde ned, til gløderne er grå og dækker det halve af grillen.
Kontroller varmen,
som skal være meget stærk.
Læg kyllingebenene
med skindsiden opad på grillristen, så de steges ved indirekte varme ca. 30
min.
Sørg for, at de
ligger med samme afstand til gløderne, da de ellers vil blive stegt ujævnt.
Hold låget lukket og
spjældene åbne i både bunden og låget.
3. Vend så
kyllingebenene, så de har skindsiden nedad, og flyt dem samtidig, så de får
direkte varme.
Nu skal låget være
åbent.
Regn med 10 min.
mere, og sørg for at pensle kyllingelårene med marinade hele tiden.
Læg kyllingelårene
på et stort fad, og drys med snittet forårsløg
Lad nu alle kaste
sig over dem.