Logo

Focaccia info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Focaccia info

 

Focaccia (italiensk udtale: [fokat͡ʃːa]) er et fladt ovnbagt italiensk brødprodukt, der ligner stil og tekstur til pizzadeje. Det kan være toppet med urter eller andre ingredienser. Focaccia er populær i Italien og er sædvanligvis krydret med olivenolie, salt, undertiden urter og kan til tider blive toppet med løg, ost og kød. Det kan også være aromatiseret med en række grønsager. Focaccia kan bruges som en tilbehør til mange måltider, som en base for pizza eller som sandwichbrød. Focaccia al rosmarino (focaccia med rosmarin) er en fælles focaccia-stil i italiensk køkken, der kan serveres som  antipasto, forretter, bordbrød eller snack.

 

Focaccia-historie:
"Fügassa" kalder man Focaccia-brødet i Ligurien, hvor denne italienske specialitet stammer fra.
Der er tale om et højest 2 cm højt blødt brød med sprød skorpe, der "dekoreres" med god olivenolie og groft salt.

Oprindeligt spiste man Focaccia både som morgenmad, som tilbehør til aperitiffen og som en del af forretterne.

Aperitiffen kunne være et glas godt ligurisk hvidvin - det hedder på dialekt "u gianchettu" og blandingen siges at virke positivt ind på fordøjelsen!

"Hard-core"-focaccia-nydere påstår også, at Focaccia kan dyppes i den italienske morgenkaffe, der består af sort kaffe med varm mælk.
Det er ret specielt, da mad med salt traditionelt er bandlyst fra morgenmåltidet.

Focaccia di Recco
Kystbyen Recco ligger navn til en Focaccia-varian, der laves med crecenza-ost i midten.

 

Opskrift på focaccio med sorte oliven

 

# Ingredienser
25 gr. gær
7 dl koldt vand
12 dl hvedemel
½ spsk salt (gourmetsalt)
1½ dl olivenolie
frisk rosmarin
sorte oliven
*
Tilberedning:
Rør gær i det kolde vand.
Tilsæt lidt mel ad gangen, dejen skal være løs og tilsæt salt.
Lad dejen hæve i 1-2 timer (helst natten over) i køleskab.
Hæld 1 dl olivenolie i bradepande m. bagepapir og fyld dejen i.
Tag lidt olie på hænderne og tryk dejen ud i kanten.
Tryk små huller i dejen - dryp resten af olien over dejen og strø gourmetsalt over.

Focaccia info

Fordel rosmarin og oliven.
Lad dejen hvile i 10 min. - og bag derefter i ca. 30 min. ved 200 °C.

Focaccia info
Den klassisk focaccia kun med salt...

Focaccia info

og her med olie...

Søg i grillABC.dk på focaccia og se alle mulighederne

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.998 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her