Logo

Grillstegt lever

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegt lever

 

Her er den enkle opskrift på lækker grillstegt lever med stegte æbler. Passer perfekt sammen med nye kartofler med smør eller en spændende salat med sprøde flûte. 4 portioner

 

#

4 skiver kalvelever, 1½-2 cm tykke

salt

 

Krydderolie med rosmarin:

4 spsk olie

1 spsk citronsaft

1 tsk friskhakket rosmarin eller ¼ tsk tørret

1 fed knust hvidløg

friskkværnet peber

TILBEHØR: Halve stegte æbler, stegte løg, grøn salat, flûte.

*

 

Fjern hinden langs kanten af leverskiverne.

Prik leverskiverne med en gaffel.

Læg dem i en skål.

Rør marinaden sammen og hæld den over leveren.

Trækker mindst 2 timer i køleskabet, gerne længere.

 

Tag leveren op og aftør skiverne med papir fra køkkenrullen.

Grillsteg dem ret tæt ved gløderne ca. 2-4 min. på hver side, afhængigt af tykkelse.

Pensl et par gange med marinaden under stegning.

Drys salt på leveren mod slutningen af stegetiden.

 

Server leverskiverne med hele grillstegte løg, halve grillstegte æbler, grøn salat og flûte.

 

Halve stegte æbler:

Halver æbler og fjern stilk, blomst og kernehus.

Bland 2 spsk olie med ½ tsk kanel og pensl æblerne.

Steg dem først med den buede side nedad.

Stegetid 2-3 min på hver side, afhængigt af sorten. Pensles ofte.

 

VARIATION AF MARINADEN:

Marinaden kan varieres med knust hvidløg, paprika, merian, timian eller barbecuekrydderi.

 

VARIATION AF RETTEN:

 

1. GRILLSTEGT LAMMELEVER: Skær en lammelever (ca. ½ kg) i tykke skiver, ca. 1½ cm.

Hæld 3-4 spsk olie blandet med friskkværnet peber, ½ knust laurbærblad eller ½ tsk timianblade samt et finhakket skalotteløg over.

Marineres 1-2 timer.

Grillsteges som kalvelever, ca. 2 min. på hver side.

Serveres med brøndkarse, kryddersmør og flûte.

 

2. GRILLSTEGT KALVENYRE: En afpudset kalvenyre skæres i 1 cm tykke skiver.

Pensles med olie og drysses med salt og peber.

Grillsteges tæt ved gløderne ca. 2-3 min. på hver side.

Serveres med grillstegte tomater, evt. champignon på spid, flûte eller bagt kartoffel og sennepssmør: Smør rørt op med lys dijonsennep, lidt revet skalotteløg, salt og citronsaft.

 

TIPS: Grillsteg aldrig lever og nyre for længe, det skal være svagt rosa i midten, ellers bliver det tørt og hårdt. Nyre kan lægges i eddikevand 1 time, skylles og tørres. Fjern ikke alt fedt på nyren inden stegningen, det giver nyren smag, og gør den mere saftig.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 3.365 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her