Logo

Crumble cake med bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Crumble cake med bær

 

Nem opskrift på crumble med hindbær, tranebær og blåbær, eller en blanding. Få denne og andre opskrifter med sommerens bær.

 

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 45 min. Grillmetode: Indirekte.

Optænding - gas: Middel. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C.

Udstyr: Bagesten med bageplade, tærteform

 

# Ingredienser

½ kg bær – fx blåbær, hindbær eller tranebær

½ dl hvedemel

1 dl sukker

1 tsk revet citronskal

1 spsk citronsaft

cremefraiche 38% til servering

Topping:

1 dl knuste kiks

1 dl brun farin

1 dl hvedemel

75 g usaltet smør

1 knivspids salt

smør til formen

*

I køkkenet

1. Læg bærrene i en skål, og tilsæt mel, sukker, citronskal og citronsaft.

Rør forsigtigt, så bærrene ikke smadres helt.

2. Lav så toppingen. Rør de knuste kiks med farin og mel, så alle klumper er væk.

Tilsæt så koldt smør i små stykker. Slut af med at tilføje salt, og rør, til massen er ensartet.

3. Smør formen. Spred bærblandingen udover, og fordel så toppingen ovenpå.

 

Ved grillen

1. Gør først grillen klar til middel, indirekte varme.

2. Læg bagesten på grillen, og stil tærtefadet herpå.

Læg låg på grillen, og bag kagen, til toppingen bobler og har fået en let gylden farve – det tager 25-30 minutter. Servér med cremefraiche.

 

Tips: Andre dejlige bær kan bruges, fx jordbær og brombær, rabarber, æbler - eller brug bær og frugt som du har i fryseren.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her