Logo

Grillstegt regnbueørred

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegt regnbueørred

 

Let og lækker hverdagsmad med frisk dild. Her får du opskriften på grillet ørred med grillstegte tomater og peberfrugt, citron, fuldkornsflûte og dildsmør.

2-3 Portioner

#

1 renset regnbueørred, ca. ¾ kg

1 bt dild

1 spsk fennikelfrø

4-5 skiver citron

salt, peber

olie til pensling

TILBEHØR: Grillstegte tomater og peberfrugt, citron, fuldkornsflûte, evt. dildsmør.

*

Gnid slimet af fisken med groft salt.

Klip finner af mod strålerne.

Skyl fisken og tør den grundigt med papir fra køkkenrullen.

Hak dild og bland det med fennikelfrø.

Drys fisken indvendig med salt og peber.

Pensl den med olie og læg dild og skrællede citronskiver inden i fisken.

Snit fisken 2-3 gange i ryggen og pensl med olie.

Læg fisken på den forvarmede grill længst væk fra gløderne.

Steg fisken ca. 10-15 min. på hver side, afhængigt af tykkelsen.

Pensl fisken og vend den forsigtigt med grillspatel.

Pensl ofte under stegningen og drys med salt og peber.

Giv fisken et lille snit ved rygbenet og se om kødet er fast og flaget helt ind til benet, inden den tages af grillen.

 

Server fisken med grillstegte tomater, grillstegt peberfrugt, og hvedefuldkornsflûte eller -brød, samt evt. dildsmør og citron.

 

Dildsmør: Rør 100 g blødgjort smør med 3-5 spsk finhakket dild og smag smørret til med citronsaft, hvid peber og evt. et par dråber engelsk sauce (HP).

 

VARIATION AF TILBEHØR:

Server fisken med nye kartofler drysset med dild, citron, smeltet smør.

 

KARTOFFELSALAT MED KRYDDERURTER

#

¾ kg kogte, kolde nye kartofler, skåret i skiver.

Marinade:

1½ dl olie

½ dl citronsaft

salt og peber

1 tsk lys dijon-sennep

1-2 nye løg med top

2 spsk dild

1-2 spsk fennikeltop eller estragon.

Pynt: 2 hårdkogte, hakkede æg.

*

Krydderurterne hakkes fint.

Marinaden piskes sammen.

Heri vendes kartoffelskiverne.

Salaten trækker ca. 2 timer.

Efterkrydres og pyntes med hakket æg.

 

VARIATION AF RETTEN

 

1. Læg fisken i grillnet og steg den som Grillstegt makrel.

Ørred kan også steges i alufolie.

Den kan varieres med forskelligt fyld, se de to nævnte sider.

 

2. GRILLSTEGT LAKS:

#

4 tykke skiver laks, ca. 2 cm tykke, skåret af midterstykket

olie

salt og peber

*

Grillristen gnides med et stykke papir dyppet i olie, inden grillen tændes.

Fiskeskiver drysses med salt, trækker 5 min. skylles og tørres meget grundigt med papir.

Pensles med olie.

Grillsteges, ca. 5 min. på hver side, men kun vendes en gang.

Drysses med salt og peber under stegning.

Se ved benet om fiskekødet er fast og flaget, inden laksen tages af grillen.

Serveres på varme tallerkener med nye kartofler el. flûte, persille-, dild- eller fennikelsmør samt citron.

Lakseskiver kan lægges i grillnet inden stegningen, så de ikke hænger i grillristen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.249 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her