Logo

Hel kalkun med timian- og appelsinfyld - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hel kalkun med timian- og appelsinfyld - og grillABC.dk 

 
Her får du en lækker hel kalkun med dejligt fyld appelsin, timian og koriander. Det passer godt til kalkunkødet - og så smager det bare vildt godt...
Forberedelse 30 min. Stegetid 2½-3 timer. 10-12 pers

 
# Ingredienser
4,5-5,5 kg ovnklar kalkun
1 tsk hel koriander
225 g blødt smør
2 store appelsiner
1 stort bundt timian
3 laurbærblade
2 spsk olie
salt og friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Stød korianderfrøene til fint pulver i en morter.
Rist det på en lille, tør pande i 1-1½ min, til duften frigives.
Lad pulveret køle af.

 
2. Kom det bløde smør i en skål og rør den knuste, ristede koriander i.
Riv appelsinernes skal.
Hæld den revne skal i smørret og gem appelsinerne.
Rør 2 spsk friske timianblade godt ind i smørret.

 
3. Begynd ved kalkunens hals og gør skindet fri af brystkødet og
lårene ved forsigtigt at føre fingrene ind mellem skindet og kødet.
Pas på, at skindet ikke går i stykker.
Fordel smørret på bryst- og lårkød under skindet.

 
4. Skær appelsinerne midt over og læg dem ind i kalkunen
sammen med laurbærbladene og timianbladene.
Bind benene sammen og pensl kalkunen med olie overalt.
Drys med salt og peber.

 
5. Læg kalkunen midt på stegeristen og grill den indirekte
over middel varme i 2½-3 timer (25 min pr. kg), eller
til der løber klar saft ud, når man stikker et spid ind i
den tykkeste del af låret.
Et stegetermometer stukket ind i den tykkeste del af låret
skal vise 77 °C.

 
6. Flyt kalkunen over på et fad og lad den hvile i 20 min,
før den skæres ud.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 584 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her