Havre cookies. DET BEHØVER DU- er du en cookie-fan, og denne
grill version med havregryn, mørk chokolade og hasselnødder er klart med i top
3 af de bedste cookies
Personer: 15. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C. Udstyr:
Bagesten med bageplade
# Ingredienser
75 g smør
250 g brun farin
25 g sukker
½ vaniljestang
1 stort æg
lidt salt
300 g havregryn
½ tsk bagepulver
100-200 g hvedemel
100 g mørk chokolade (min. 60 % kakao)
50 g hasselnødder
*
I køkkenet
Smelt smørret i en kasserolle, tag den af varmen, og tilsæt
den brune farin.
Pisk sukkeret sammenmed kornene fra den halve vaniljestang,
æg og salt, indtil massen skummer.
Bland havregrynene i, og vend derefter massen i
smørblandingen.
Tilsæt bagepulver og hvedemel.
Tilsæt melet lidt adgangen, og pas på, at dejen ikke bliver
for tør.
Du får muligvis ikke brug for alt melet – det afhænger af
æggets størrelse.
Hak chokoladen og hasselnødderne groft i ensartede stykker,
og bland begge dele i dejen.
Rul dejen til en ca. 5 cm tyk pølse i et stykke bagepapir, og stil den til
afkøling i køleskabet.
Så er den nemmere at skære i skiver senere.
Skær dejen i 1½-2 cm tykke skiver, og læg skiverne på bagepapir
på en bageplade.
Ved grillen
Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 180 °C.
Læg derefter bagestenen midt på grillristen, sæt låget på grillen, og forvarm
den i 10 minutter.
Anbring bagepladen med cookies på stenen, og bag dem under låg i 8-12 minutter.