Pizza Pomodori e aglio: Hjemmelavet pizza bliver ikke mere
enkel end med denne opskrift : tomat hvidløg, mozzarella ost og sorte oliven
Personer: 6. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 16-20 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr:
Bagesten m/bageplade
# Ingredienser
Dej:
1 liter vand
55 g salt
1,7 kg hvedemel
2 g frisk gær
Fyld:
500 g friske tomater
20 g frisk hvidløg
500 g mozzarellaost
100 g sorte oliven
Tilsættes lige inden servering:
ekstra jomfruolivenolie
friskmalet sort peber
tørret oregano
*
I køkkenet
1. Ælt alle ingredienserne til dejen sammen i en
røremaskine.
Læg dejen i en skål dækket med film.
Stil den et lunt sted, og lad den hæve i omkring en time.
2. Når dejen som minimum er hævet til dobbelt størrelse, flyttes den over på
køkkenbordet.
Form den til kugler á omkring 120 g.
3. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, stil dem et lunt sted, og lad
dem hæve i yderligere 1-4 timer.
4. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
5. Pil hvidløget, og knus det i en morter.
6. Skær mozzarellaen i skiver.
7. Når dejkuglerne er færdighævet, rulles de ud i ensartede cirkler eller
rektangler.
8. Fordel en halv teskefuld knust hvidløg over bunden, og læg derefter et lag
tomater på, så de overlapper hinanden.
9. Tilsæt olie, mozzarella, oliven og oregano til sidst.
Ved grillen
1. Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 220 °C.
Hvis du bruger en kulgrill, skal du bruge briketter i en
mængde, der svarer til ½ grillstarter.
2. Sæt bagestenen midt på grillristen. Lad den forvarme i ca. 15 minutter.
3. Læg pizzaen på bagestenen, luk låget, og grill pizzaen i 16-20 minutter, til
kanterne er sprøde.
4. Tilsæt til sidst nogle dråber olivenolie og sort peber.
Se info om pizza her