Logo

Kyllingevinger krydrede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingevinger krydrede

 

Prøv denne opskrift på lækre 'varme vinger', eller rettere piv dejlige marinerede stykker kylling ... sikkert en af familiens livretter. Til 4 Personer.  

 

# Ingredienser

16 kyllingevinger

4 spsk solsikkeolie

4 spsk lys soja

5 cm frisk ingefær, grofthakket

2 fed hvidløg, grofthakkede

saft og revet skal af 1 citron

2 tsk stødt kanel

2 tsk stødt gurkemeje

4 spsk flydende honning

salt og peber

 

Sauce:

2 orange peberfrugter

2 gule peberfrugter

solsikkeolie, til at pensle med

1¼ dl yoghurt

2 spsk soja

2 spsk frisk koriander, fintsnittet

*

 

I Køkkenet

Læg kyllingevingerne i et stort, fladbundet fad (ikke metal).

Kom olie, soja, ingefær, hvidløg, citronskal og -saft, kanel, gurkemeje og honning op i en foodprocessor og blend det til en glat pasta. Krydr med salt og peber.

Hæld blandingen over kyllingen og vend det godt sammen, dæk med film og stil vingerne på køl i op til 8 timer.

 

Ved Grillen

Varm grillen godt op.

 

Sauce: Pensl peberfrugterne med olie og grill dem på alle sider i ca. 10 min, eller til skindet er sortblistret overalt.

Tag dem af grillen, lad dem køle lidt af, pil skindet af og fjern kerner og stilke.

Kom kødet i en foodprocessor sammen med yoghurten og blend det til en glat creme.

Kom den op i en skål og rør sojaen og korianderen i.

 

Lad kyllingevingerne dryppe af, men gem marinaden.

Grill dem på grillristen ved jævn-stærk varme i 8-10 min, eller til de er fuldkommen gennemstegte.

Vend dem jævnligt undervejs og pensl dem med marinaden.

Server straks sammen med saucen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.990 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her