Let og lækker hverdagsmad. Her får du opskriften på oksebøf
med bavette, flanksteak eller flapmeat
Personer: 4. Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 7-14 min.
Grillmetode: Indirekte
Optænding - gas: Middel. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur:
250 °C. Kernetemperatur: 57 °C
Udstyr: Støbejernsrist
# Ingredienser
1 kg oksekød (bavette, flanksteak eller flapmeat)
olie
salt og peber
I køkkenet
Skær kødet i fire steaks af samme størrelse.
Krydr med olie, salt og peber.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte varme, ca. 250 °C.
På en kulgrill skal du bruge briketter eller trækul i en mængde, der svarer til en hel grillstarter.
Læg støbejernsristen på, og lad den blive varm.
Når risten er varm, skal du lægge steaksene på
den og grille dem i 1-2 minutter.
Vend herefter steaksene, og grill dem i 1-2 minutter på
denne side også.
Flyt steaksene til indirekte varme, og grill dem i
yderligere 5-10 minutter alt efter størrelse og smagspræferencer.
Tips: Tag kødet ud af køleskabet ca. 20 min. inden
tilberedning, så det får stuetemperatur.
Hvis du ikke har en støbejernsrist, kan du dreje steaksene
90 grader efter et minut, og grille dem et andet sted på risten i yderligere et
minut.