I Korea ville denne ret bliver serveret med kimchi
(eddikesyltet, saltet kål), lynstegte bønnespirer og almindelige ris. Hvis du
ikke kan få fat på kimchi, så prøv med coleslaw eller agurkesalat med
eddikedressing. Giver 4 portioner
# Ingredienser
700 g oksekød fx oksebov, flanksteak eller tyksteg
1 spsk sesamfrø
200 g finthakket forårsløg (både det hvide og det grønne)
2-4 fed hvidløg, hakket fint
½ dl sojasauce
2 spsk sukker
2 spsk tør sherry eller sake
2 spsk jordnødde- eller sesamolie
* Tilberedning
1 Rist sesamfrøene på en tykbundet pande til de er gyldne.
Ryst dem hyppigt for at undgå at de brænder på eller popper.
Knus de ristede frø i en morter eller krydderimølle.
2 Bland de knuste sesamfrø med forårsløg, hvidløg,
sojasauce,
sukker, sherry og olie i en lille skål og rør det godt
sammen.
3 Skær kødet i 6 mm tykke skiver. Læg det i en glasbageform.
Hæld marinaden over kødet og vend det så alle sider er godt
dækket.
Dæk det til og lad det marinere i 1-2 timer i køleskab.
4 Grill kødet over stærk varme til det er brunet, men ikke
gennemstegt,
ca. 30 sekunder til 1 minut på hver side.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------