En æggekage eller omelet er som en tærte med sprød bund og
skorpe og et mere flydende indre. Hovedingrediensen er æg. Den kan fyldes med
grønsager, kød og en dessertomelet med syltetøj og frugt.
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 20 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 150 °C. Udstyr: støbejernspande
# Ingredienser
10 friske æg
½ l piskefløde
salt og peber
neutral olie
Rugbrødscroutoner:
5 skiver rugbrød
25 gram smør
salt
1 bundt purløg
*
I køkkenet
Skær rugbrødsskiverne i tern.
Slå æggene ud og bland dem med fløde.
Krydr med salt og peber.
Snit purløgene.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, middelhøj varme.
Sæt støbejernspanden på risten, og lad panden varme godt op.
Smelt smørret på panden, og rist rugbrødsternene af, indtil
de er sprøde.
Tag dem af, drys med salt og gem dem til senere.
Tør panden med et stykke papir, smør panden med olie, og hæl
derefter æggemassen på.
Grill æggekagen i ca. 15 min., eller indtil den har sat sig.
Server æggekagen direkte i panden, pyntet med snittet purløg
og sprøde rugbrødscroutoner.
Tips: Gør retten endnu bedre ved at tilsætte cherrytomater,
stykker af kogte kartofler eller ristede svampe til æggemassen.