Logo

Vafler røde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vafler røde

 

Opskrift på røde vafler, måske inspireret af Ghita Nørby, som jo elsker at klæde sig i rødt. Vaflerne er også populære, fx med bær og flødeskum, dejligt.

 

Personer: 6. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 25 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 240 °C. Udstyr: Vaffel- og sandwichjern, håndmikser

 

# Ingredienser

300 g hvedemel

150 g rørsukker

1½ tsk bagepulver

1½ tsk natron

2 tsk vaniljesukker

75 g smør

3 dl mælk

3 store æg

4 spsk rød frugtfarve

smør til stegning

flødeskum

friske bær

ahornsirup

*

 

I køkkenet

Rør de tørre ingredienser sammen i en skål.

Smelt smørret i en gryde ved svag varme.

Pisk mælken let i melblandingen med håndmikseren.

Rør et æg ad gangen i dejen og tilsæt frugtfarve.

Rør det smeltede smør i dejen.

 

Ved grillen

Klargør grillen til høj, direkte varme.

Sæt vaffel- og sandwichjernet på risten, og lad det varme op i ca. 5 minutter.

Smelt lidt smør i de fire felter på vaffeljernet, og fordel dejen, så hele overfladen er dækket med dej.

Luk jernet sammen, og bag vaflen i 1 minut.

Vend herefter jernet 180 grader, og bag videre i ca. 1 minut.

Vaflen skal kun lige være færdigbagt for at opnå en pæn rødlig farve.

 

Tips: Servér de bagte vafler med flødeskum, friske bær og ahornsirup.

Læg vaflerne enkeltvis på en rist, så de ikke bliver bløde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.880 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her