Logo

Kammuslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kammuslinger

 

Kammuslinger – en skaldyrs klassiker der er et af de mest anvendte skaldyr i Danmark. Dette skaldyr har utrolig mange tilberedningsmuligheder...

Personer: 8. Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 4-8 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 150 °C. Udstyr: Fiskebakke

 

# Ingredienser

1-2 kammuslinger per person

salt og peber

smagsneutralolie (fx raps eller solsikke)

evt. andre krydderier/krydderurter efter eget valg

rygeflis

 

I køkkenet

1. Fjern kammuslingens muskel.

2. Krydr dem med salt, peber og evt. andre krydderier/krydderurter.

3. Derefter lægges de på en smurt fiskebakke.

Kammuslingerne må gerne ligge ca. ½ time med krydderblandingen og ”trække” lidt smag og blive mere faste i kødet.

 

Ved grillen

1. Fiskebakken placeres på risten ved indirekte varme på kulgrillen.

2. Tag en håndfuld rygeflis og hæld ud over kullene oven på risten i hver side, så der falder lidt ned i kullene og der stadig ligger lidt oven på risten.

3. Lad dem røge i ca. 4-8 minutter ved ca. 150 °C.

4. Lad gerne kammuslingerne hvile i 5 minutter, før de anrettes.

Husk at krydre med salt og peber inden servering.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her