Logo

Grillstegt hakkebøf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegt hakkebøf

 

Lette opskrifter på gl. dags hakkebøf, spidstegt hakkebøf og hamburger. Vælg mellem kartoffelsalat, grillstegte tomater, ½ bagte kartofler, grillstegte ...

4 Portioner.

 

#

600 g hakket oksesmåkød

salt, peber

1 æggehvide

olie til pensling

TILBEHØR: Grøn salat med kartofler, stegte tomater.

*

Ælt hakket kød med salt, peber og æggehvide.

Del kødet i fire portioner og form hver portion til en ikke for flad hakkebøf.

Pensl bøfferne med olie og læg dem på den forvarmede grill.

Steg dem ca. 2-3 min. på hver side.

Vend dem ofte.

Drys med salt og friskkværnet peber under stegningen.

Server bøfferne med grøn kartoffelsalat og grillstegte tomater.

 

GRILLSTEGTE TOMATER:

Mellemstore tomater pensles med olie, evt. krydderolie, og grillsteges ved ikke for stærk varme ca. 4-7 min. Vendes ofte med grilltang.

 

KARTOFFELSALAT:

#

750 g kartofler, kogte

1 salatagurk og/eller peberfrugt

1 æg

persille

 

Dressing:

1 revet løg

4 spsk olie

2-3 dl ymer/ylette

2 spsk bearnaiseessens

2-3 spsk koncentreret tomatpuré

1 tsk lys dijonsennep

salt og peber

 

Pisk dressing sammen.

Vend kogte kartofler skåret i terninger, 3 dl terninger af salatagurk og/eller peberfrugt i.

Smag salaten til.

Drys hakket hårdkogt æg og persille over ved anretningen.

 

VARIATION AF TILBEHØR:

Grillstegte løg, halve bagte kartofler, og en eller anden form for krydret smør.

 

VARIATION AF RETTEN

 

1. GRILLSPID MED HAKKET OKSEKØD / CEVAPCICI:

#

500 g oksekød

2 spsk revet løg

1 æg

2-3 spsk rasp

1-2 tsk mild paprika

½ tsk blandet chili-krydderi (mexicansk krydderi) eller allehånde

olie.

*

Ælt kødet med alle ingredienserne. Det skal have en ret fast konsistens.

Del kødet i 12 portioner.

Form hver til en aflang, tyk pølse.

Sæt tre stk. på hvert grillspid og pensl med olie.

Grillsteg kødet ca. 5-7 min. Vend det ofte.

Serveres med grillstegte majskolber, (el. smørdampede majskerner), evt. halve, bagte kartofler, eller varm flûte samt barbecuesmør.

 

2. HAMBURGER:

# pr. person.

1 usødet hamburgerbolle

1 tynd hamburger, ca. 75 g

salt, peber og evt. barbecuekrydderi

olie

2 skiver tomat

1 tynd skive løg

evt. 1 salatblad

tomatmayonnaise

*

Hamburger pensles med olie og ristes 1-2 min. på hver side.

Drysses med salt og evt. barbecue krydderi under stegning.

Rist bollen ½-1 min. på hver side.

Flæk bollen og smør begge sider med tomatmayonnaise.

Bollen lægges sammen med evt. salatblad, hamburger, tomatskiver og løg.

Spises omgående med evt. brøndkarse el. grøn salat.

 

TOMATMAYONNAISE:

Rør 100 g mayonnaise op med 2-3 spsk ymer/ylette, ca. 1 spsk koncentreret tomatpuré, salt, citronsaft og evt. engelsk sauce (HP), 1 fed hvidløg.

 

TIPS: Kødet til hakkebøf kan æltes med hakket løg, kapers el. hakket champignon, peberfrugt el. høvlet peberrod el. forskellige krydderier, inden det formes til bøffer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.833 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her