Logo

Brie røget og med bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brie røget og med bær

 

Duften af grill og røg – den danske sommers aroma – møder din næse, synet af bær i portvin møder dine øjne, så kommer smagen af den letrøgede brie og du vil føle dig som i himlen.

 

Personer: 4. Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 25 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte.

Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 180 °C.

Udstyr: støbejernspande eller alubakke, 1 håndfuld rygeflis fx æble eller kirsebær

 

# Ingredienser

1 brie á 200 g

 

Bær:

100 g brombær

100 g blåbær

frisk estragon efter smag

2 spsk brun farin

1 dl portvin

*

 

I køkkenet

Skyl bær og estragon, og hak estragonen fint.

 

Ved grillen

Klargør grillen til direkte, middelhøj varme. Sæt støbejernspanden på grillristen, og lad panden varme op i 5-8 min.

Brug evt. en alu-bakke, hvis du ikke har en pande.

Hæld brun farin på, og lad den smelte.

Tilsæt bær – og portvin.

Lad kompotten simre i ca. 10 min.

Drys hakket estragon over efter smag.

Tag panden eller bakken af grillen, og lad kompotten køle af.

 

Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme.

Læg en håndfuld rygeflis på risten eller i en rygeboks, direkte over briketter eller brænderrør.

Læg osten på grillristen (evt. en grønsagsbakke), når røgen udvikler sig.

Luk grill-låget, og ryg osten i ca. 10 min. til den er blød indeni.

Tag osten af, og servér straks med kompot.

 

Tips: Brug evt. pære i stedet for bær. Server gerne med knækbrød til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.991 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her